КЪСО НАРЕЗНО ОРЪЖИЕ - АВСТРИЯ
   

STEYR S9 - Компакт
кал. 9х19 мм, 10+1 заряда, гр. 690
ЦЕНА: 869 Лв.
STEYR M9
.Модел M 9, кал. 9х19 мм, 14+1 заряда, гр. 780
ЦЕНА: 869 Лв.

Пистолетът се предлага и в калибрър .357 Зиг и 40 SW
 
© 2004 Снимките на пистолетите Steyr Mannlicher са собственост на STEYR MANNLICHER GmbH. & Co KG- Austria.
 
Допълнителна заключваща се система с ключ на STEYR за безопасно съхранение и пренасяне.
  Пистолетите на STEYR от серията на M и S са точно това, което пистолет трябва да бъде като изпълнение, безопасност и надеждност. Направо в бъдещото! Техният революционен дизайн и отличителни черти заедно с уникалната заключваща се система за безопасност на този полуавтоматичен пистолет поставят серията на STEYR M и S много години пред конкурентите им.  
Пистолетите на серията M на STEYR ще се произвеждат до 31 Декември 2003. От 1 Януари 2004 серията М на пистолетите на STEYR ще бъде заменена с новите пистолети на STEYR M-A1 сериия. Пистолетите на серията на STEYR S все още ще бъдат налични през 2004 година.

STEYR M-A1
Дължина - 183 30 мм на X 130 X на широчина
тежест без амуниции. 766 g
Дължина на цевта- 102 мм
Калибърът 40 S и В, 9 х 19, 9 х 21 (357 SIG по заявка)
Капацитет на пълнителя - 40SW и 357 SIG. : 9 за 12 патрона X 19, 9 X 21 : 14
Синтетична черна рамка
Система на спусък двойно действие с директен спусък
Активирайте постоянн 4, 0 мм
Триъгълен / трапецовидни мерни прибори
допълнения с TRILUX

 
 

GLOCK е основан от г-н GASTON GLOCK, инженер през 1963 в Дойч - Варам, близо до Виена. Фирмата в самото начало се специализира в производството на пластмаса и компоненти за стомана. GLOCK бързо осъзнава привлекателността на пластмасата и нейното комбиниране със стомана, особено за военни продукти, и започва да снабдява австрийската армия с части за картечници, ръчни гранати, пластмасови кламери, тактически ножове и инструменти за окопаване. В началото на 1980-те, австрийската армия решава да се превъоръжи с нов пистолет и запитва всички известни производители на оръжие за техните предложения. Поради отличната репутация на GLOCK с армията GLOCK също е поканена да се включи в конкурса за доставка на нов тип оръжие.

Това е ново предизвикателство за компанията, защото пистолетите не са в линията на продуктите произвеждани от нея по онова време. Фактът, че GLOCK са една новодошла компания в оръжейния пазар им помага. Те успяват даа развият един революционен нов продукт. Резултатът е истинси пробив в технологията на огнестрелните оръжия. С неговата нова рама от полимер, пистолетът на GLOCK е значително лек. По тегло той е най-лек от който и да е друг пистолет в неговият клас. Пистолетът няма какъвто и да е външен лост или предпазител, декокер или каквито и да са други части, който трябва да бъдат деактивиран преди оръжието да е готово за изстрел. По този начин, пистолетът е по-бърз, по-прост и по-безопасен за употреба от който и да е друг пистолет. Новата концепция на пистолета позволява на стрелеца да се концентрира изцяло.

През 1982 год. след продължителна работа Гастон Глок събира група експерти по огнестрелно оръжие от цяла Европа, които за три месеца изработват опитния образец на Glock Модел 17 (17 е броя на патроните в калибър 9х19 Para, които са в пълнителя му) и го предоставят на Австрийската армия за изпитания. Като цена модела е бил с 25% по-евтин от най-близките конкуренти. В края на 1982 год. Австрийското правителство уведомява Глок, че Glock Модел 17 е бил одобрен и дава поръчка за първите 25 000 пистолета.

През 1985, фирмата Glock прави всичко възможно за да внесат пистолети Glock на Американския пазар, като през юли Glock представя модел 17 на Бюрото по Алкохол, Тютюн и Огнестрелно оръжие за оценка на импорта. ATF изисква на два пъти изменения на пистолета преди да позволи да бъде внесен. Тези изменения включват допълнителна метална пластина със серийния номер и замяна на установения тилен възел с приспособления. По-късно в същата година фирмата Glock била сформирана в Smyrna, Джорджия като вносител и дистрибутор на пистолетите Glock в Щатите. Заключителното одобрение за вноса е получено от ATF през януари 1986 год.

До 1990 г. се изграждат смесени фирми на Glock в САЩ, Хонконг, Венецуела, които захранват пазарите на САЩ, Азия и Океания, Централна и Южна Америка. В САЩ допълнителен завод е бил създан в Smyrna, Джорджия и станал седалище на Glock през 1990 год. Макар че цялата продукция на Glock пистолетите все oще се произвежда в Австрия, в Smyrna сега се сглобяват и прострелват всички пистолети, внесени в Съединените Щати. Сега Glock има два завода в Австрия, един в САЩ и един във Венецуела и изнася оръжие за повече от 60 страни в света.

През годините GLOCK доказаха, че са произвели един истинки уникат и посочиха нов път на всички производители на оръжие в целия свят. GLOCK - PERFECTION е девизът на компанията и това е точно така!

 
GLOCK - 17 Базов модел GLOCK - 19
GLOCK - 19 S GLOCK - 26 Compact